Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Tot ce trebuie să știi despre secțiunea Analytics din Nexus GPS Tracking. Date și grafice esențiale flotei tale

Ai o flotă mare și simți adesea că datele legate de activitatea acesteia nu sunt suficient de clare?

Din acest motiv a fost creată secțiunea Analytics din Nexus GPS Tracking – pentru a-ți oferi o reprezentare clară a activității șoferilor și a vehiculelor, prin intermediul unor ilustrații și clasamente simple, dar importante.

Datele sunt preluate din rapoartele de activitate sau de la bordul, respectiv rezervorul mașinii și sunt afișate comparativ pentru ca tu să poți ajunge rapid la concluziile potrivite. 

Află în continuare:

  1. Ce înseamnă Analytics
  2. Tipuri de analytics și cum să le folosești
  3. Cum va îmbunătăți opțiunea Analytics activitatea ta și a flotei tale

1. Ce înseamnă Analytics

În secțiunea Analytics din aplicația Nexus GPS Tracking ai acces la grafice comparative pentru diversele nevoi ale tale, în calitate de coordonator al flotei. Datele folosite sunt preluate din rapoarte și de la echipamentele instalate pe vehicule.

Spre deosebire de secțiunea Rapoarte, aici ai datele sortate și analizate în funcție de nevoi specifice, dar, mai ales, ai reprezentări grafice pentru fiecare categorie în parte. 

Astfel, datele pot fi folosite atât de către tine, cât și de către alți colegi sau angajați, fiind optime din punct de vedere vizual pentru a fi utilizate în timpul unor prezentări.

În mod special, poți realiza comparații între vehicule și șoferi pentru a vedea cine ocupă primele locuri la depășirile de viteză, la consum, la distanțele parcurse, la cheltuielile realizate cu mașina și multe altele. (vezi mai jos toate categoriile de analytics).

În plus, poți seta repere pentru fiecare grafic în parte, cum ar fi, spre exemplu, limita de kilometri personali, care va fi marcată astfel încât să-ți fie ușor de analizat.

Poți astfel să:

  • Evidențiezi extremele;
  • Prioritizezi informația;
  • Vezi toate datele într-o reprezentare vizuală practică; 
  • Setezi repere în funcție de nevoile tale;
  • Descarci graficele sub formă de .pdf pentru a fi ușor de prezentat;
  • Ai o viziune de ansamblu asupra activității flotei, într-un format ușor de înțeles.

2. Tipuri de analytics și cum le folosești

Activitate Vehicul

Aici vei vedea totalul de accelerări și frânări bruște, timpii de condus, de staționare și alți parametri importanți:

Vei putea analiza comparativ activitatea vehiculelor tale și vei știi ce factori scad sau cresc performanța, precum și unde trebuie luate măsuri. 

Hot Spot

Acest raport îți evidențiază timpii de staționare la punctele de interes, cele mai vizitate puncte sau media acestora și alte date importante despre vizitele realizate de șoferi:

Consum Carburant

În această secțiune ai un top al șoferilor în funcție de consumul realizat, dar și un grafic general cu consumul din perioada aleasă:

Cost

Aici, în funcție de câte categorii de cost folosești, graficele pot deveni mai complexe:

Topul categoriilor de cost, al vehiculelor în funcție de alimentări sau în funcție de costul per kilometru – găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți facilita gestionarea costurilor flotei, chiar și o distribuție a costurilor pe categorii.

Parametri CAN

Datele din această secțiune sunt preluate de la echipamentele CAN – date precum consumul, viteza, utilizarea ambreiajului și alți parametri:

Activitate șofer

Să vezi activitatea fiecărui șofer în parte și să o poți compara cu a celorlalți este un mare ajutor, atunci când vrei să ai o viziune de ansamblu sau când vrei să asiguri corectitudinea:

3. Cum va îmbunătăți opțiunea Analytics activitatea ta și a flotei

Nu va mai trebui să centralizezi tu datele, să le analizezi și să realizezi personal graficele. Nici să cauți prin rapoartele din Nexus GPS Tracking după anumite informații. 

Ai toate datele de care ai nevoie după câteva configurări simple.

Mai mult, datele vor fi imediat gata pentru a fi interpretate sau descărcate în format pdf și prezentate în cadrul companiei. Astfel, îi poți ține la curent pe șoferi cu statusul activității lor, cât și pe ceilalți responsabili cu flota.

Activitatea flotei în ansamblul său, mai ales cauzele risipei de resurse sau a rezultatelor slabe, îți va fi foarte clară și vei putea îmbunătăți performanța pe termen lung.

Vei lucra astfel mult mai eficient, vei economisi timp și vei putea crește calitatea organizării.

Include secțiunea Analytics în managementul flotei tale

Începe să folosești rapoartele prezentate chiar acum și vezi cum se îmbunătățesc rezultatele. Accesează secțiunea Analytics din contul tău Nexus GPS Tracking sau discută cu agenții noștri pentru clarificările de care ai nevoie: