Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Tot ce trebuie să știi despre Rovinietă

În cazul în care deții unul sau mai multe autovehicule, sau chiar o flotă, cu siguranță știi ce este Rovinieta, și cât de important este să o ai valabilă. 

Așadar, rovinieta este o taxă de drum impusă de Uniunea Europeană, și este obligatorie pentru cei care circulă cu autovehiculele pe autostrăzi, drumuri expres, drumuri europene, naționale, principale și secundare. 

Cei care, însă, tocmai au achiziționat o mașină, iar aceasta are numerele roșii, sunt scutiți de această taxă de drum, până când conducătorii vor înmatricula oficial autovehiculul.

Cât costă rovinieta?

Ei bine, trebuie să știi că, în funcție de autoturism și de perioada pe care o alegi să plătești această taxă de drum – costurile rovinietei variază -. Valabilitatea minimă este de o zi, iar cea maximă este de 12 luni. Însă, rovinieta nu poate fi achiziționată pentru numai o zi, în cazul autovehiculelor încadrate în categoria A. 

     sursă: Libertatea

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Ce riști când nu ai rovinieta plătită?

În cazul în care nu ai plătit rovinieta și ai circulat pe drumurile unde aceasta este obligatorie, riști să primești amenzi destul de costisitoare, căci- practic- circuli ilegal. Și cum nimănui nu îi pică bine acest lucru, află că…

În 2022, amenzile pentru neplata rovinietei ar putea crește și de 5 ori!

„Potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor, șoferii ar putea primi amenzi mai mari dacă nu plătesc taxa de drum.

Amenzile minime pentru autoturisme ar ajunge la 275 de lei, pentru microbuze la 3.100 de lei, iar la camioane la 11.900 de lei.”

Sursa: e-rovinieta.ro

Potrivit legislației, în cazul în care șoferii circulă fără rovinietă, aceștia pot primi acasă amenda, în cel mult patru luni.

Riscul la care te expui atunci când nu ai rovinieta plătită este costisitor, și implicit, neplăcut, dar se poate evita acest lucru, atunci când ai taxa de drum mereu valabilă!

Continuă să citești acest articol pentru a afla cum poți face asta!

Metode prin care să te asiguri că ai rovinieta valabilă

Bineînțeles că, existe mai multe metode prin care te poți asigura că ai rovinieta valabilă. Spre exemplu, poți opta pentru un sticky note, pe care să ți-l lipești undeva, pe birou, sau să îl pui într-o agendă pe care să o ai mereu cu tine. O altă variantă ar putea fi să îți notezi pe un caiet – ambele metode sunt la îndemână, însă se pot pierde foarte ușor, pot ocupa spațiu sau te pot încurca la un moment dat, mai ales în cazul în care deții o flotă auto.

Chiar și notarea într-un Excel poate părea o variantă mai potrivită, mai elegantă, însă… este extrem de ușor să te pierzi printre multe informații atunci când ai totul notat sub această formă.

Dacă vrei să te asiguri că nu vei uita să-ți plătești rovinieta, alege un sistem de management al flotei automat, cum este Nexus GPS Tracking! 

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Cum să menții valabilitatea taxei de drum cu un sistem de management al flotei prin GPS

Să menții o evidență a vehiculelor și a statusurilor polițelor poate fi o mare bătaie de cap și o mare risipă de timp. Un sistem de monitorizare prin GPS îți poate face viața mult mai ușoară în trei feluri:

1. Automatizând bazele de date

O bază de date automatizată înseamnă o viziune de ansamblu asupra tuturor operațiunilor și posibilitatea de a interpreta datele în timp real. Înseamnă să ai la îndemână rapoarte de activitate pe baza cărora să poți determina parametrii de funcționare a vehiculelor, precum și să determini cauzele cheltuielilor neprevăzute – precum taxele și amenzile cauzate de nerespectarea termenelor limită de plată sau de reînnoire a unor documente. 

2. Setând alarme personalizate 

Informațiile astfel obținute și centralizate pot fi apoi folosite pentru a stabili un regulament intern de funcționare și pentru a-i responsabiliza pe șoferi. Folosind opțiunea sistemului Nexus GPS Tracking de a configura și a seta alarme în funcție de necesități, șoferii nu vor mai avea nici o scuză în nerespectarea termenelor de reînnoire rovinietei și a altor astfel de proceduri. Aceștia vor fi notificați înainte de termenele limită, la intervale de timp prestabilite. În plus, în calitate de coordonator, vei fi notificat pe e-mail atunci când polițele se apropie de termenul de expirare și vei avea posibilitatea să setezi frecvența notificărilor. 

3. Ținându-te mereu la curent cu condiția vehiculelor și a șoferilor

Notificările pe e-mail menționate pot fi stabilite pentru fiecare vehicul în parte și pentru nevoi diverse – de la nerespectarea regulamentului de condus (depășirea vitezei, staționarea prelungită) și până la statusul motorului, scutindu-te astfel de costuri inutile de mentenanță și chiar prevenind accidente rutiere. 

Descoperă aici tot ce ai nevoie să știi despre un sistem de monitorizare prin GPS!

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

De ce beneficiile sistemului automat, precum Nexus GPS Tracking, sunt cu mult mai mari decât costurile implicate?

Deși un astfel de sistem automat costă, în realitate este o adevărată investiție. De ce? Căci salvezi bani, evitând costurile suplimentare, evitând amenzile, știind întotdeauna ce se întâmplă cu mașina ta sau cu mașinile flotei tale și astfel vei observa câte lucruri ai de câștigat! Un sistem de monitorizare prin GPS este un element esențial în menținerea companiei pe un trend ascendent, și – implicit – în creșterea cifrei de afaceri.
Fii mereu precaut cu Nexus GPS Tracking! Cere mai multe detalii aici!