Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Soluția eficientă de gestionare a consumului pentru orice tip de flotă

Ți-am promis data trecută mai multe detalii despre o soluție de consum eficientă pentru orice tip de flotă și care să răspundă nevoilor companiei tale, fiind, în acelasi timp, simplu de implementat. 

Soluția pe care o prezentăm în acest articol adresează nevoia fundamentală pentru două resurse prețioase – timp și bani – care este consecventă și își cere mereu drepturile. În cazul flotelor, această nevoie prinde două forme – nevoia de organizare și comunicare în timp real și nevoia de a controla consumul de carburanți. 

Întrebuințarea sa este însa, mult mai complexă, iar rezultatele pe măsură. Nu trebuie să ne crezi, totuși, pe cuvânt. Descoperă în acest articol ce beneficii îți oferă pentru a lua o decizie cât mai educată. 

Care ar fi o opțiune de monitorizare a consumului potrivită pentru afacerea ta? 

 În funcție de nevoile flotei tale, de dimensiunea și activitatea acesteia, opțiunile pot fi diverse, iar prețurile variate.

Pe lângă aspectele esențiale prezentate anterior în legătură cu alegerea unui sistem potrivit – evitarea costurilor ascunse, alegerea unei interfețe ușor de folosit și a unui software actualizat – trebuie să ai în vedere cât de ușor poate fi configurat, pentru a putea fi adaptat oricărui gen de flotă și de activitate și cu cât de multă experiență în domeniu vine. 

Cel mai sigur mod de a lua decizia cea mai bună este de a testa produsul în prealabil și de a-l vedea în acțiune.

Poți lua drept punct de plecare, Nexus GPS Tracking – un sistem de monitorizare prin GPS cu o experiență în eficientizarea activității flotelor de peste 15 ani și cu o serie lungă de clienți satisfăcuți, printre care: Telekom, DB Schenker și Arabesque.

Pe lângă platforma ușor de folosit, modul de operare al software-ului Nexus GPS Tracking permite un grad înalt de personalizare – atât în ceea ce privește funcțiile și opțiunile de bază, cât și modul de întrebuințare. 

În plus, procesul de implementare este unul facil și ghidat, iar la finalizarea acestuia te așteaptă în continuare un sistem de suport permanent și oameni bine pregătiți să îți ofere soluții în orice situație sau să găsească soluții în cel mai scurt timp pentru nevoile tale. 

Astfel, vei rezolva toate problemele care îți stau în calea economisirii timpului și resurselor și vei vedea rezultate palpabile, într-un timp scurt. 

Pentru mai multe detalii:

Cum economisesc cu Nexus GPS Tracking? 

Dacă urmezi câteva etape simple, rezultatele vor fi pe măsură:

 1. Monitorizezi volumul de combustibil, stilul de condus al șoferilor, locația autovehiculelor

Nexus GPS Tracking deține toate funcțiile necesare pentru a monitoriza și analiza modul de întrebuințare al combustibilului, pornind de la viteză, staționare, rute parcurse și alți factori. Având o astfel de evidență, vei reduce atât costurile cât și riscul de accidentare. 

 1. Ții evidența șoferilor, a vehiculelor, a activităților

Prin capacitatea de a identifica, în mod unic și individual un șofer, vehicul, bun sau un punct de interes, Nexus GPS Tracking te va ajuta să delimitezi rutele parcurse în scop personal de cele parcurse în scop business, precum și combustibilul aferent. Vei gestiona astfel mai bine bugetul alocat combustibilului și îi vei responsabiliza totodată, pe șoferi. În plus, identificarea vehiculelor îți va permite o mai bună organizare a programului și o asociere ușoară între mașini și șoferi, precum și o delegare și o evidență mai exactă a sarcinilor de lucru. 

 1. Centralizezi datele și realizezi rapoarte

Monitorizarea și evidența menționate nu pot fi realizate sau chiar nu își au rostul în lipsa unei baze de date solide și a unei modalități de centralizare, analizare și interpretare a informațiilor din teren. Pe platforma Nexus GPS Tracking vei avea oricând acces la datele înregistrate în timp real de dispozitivele GPS – date despre locația și condiția mașinii sau despre rute – pe care le vei putea procesa și analiza instant și transforma în rapoarte importante în coordonarea activităților și optimizarea operațiunilor. 

 1. Comunici date și trimiți mesaje în timp real

Toate datele primite și procesate în timp util vor contribui la schimbările de rute și de sarcini comunicate șoferilor în timp real. Sistemul de monitorizare Nexus te va ajuta să organizezi echipa astfel încât să eviți suprasolicitarea mașinilor, șoferi fără activitate sau parcurgerea unor drumuri inutile. Toate aceste optimizări vor conduce în timp la o economisire considerabilă a resurselor – atât în ceea ce privește timpul, cât și costurile operaționale. 

În plus, Nexus GPS Tracking a fost conceput să răspundă tuturor nevoilor ce pot apărea în activitățile flotei, prin soluții precum:

 1. Urmărirea în timp real pe hartă 

Dispozitivele GPS instalate pe vehicule transmit în permanență informații accesibile coordonatorilor din contul de Nexus GPS Tracking. Acestea:

 • Localizează și identifică vehiculul și șoferul în timp real;
 • Actualizează traseul în timp real; 
 • Asigură comunicarea ideală, astfel încât tu:

Economisești timpul irosit în planificari ulterioare și ai flexibilitate în schimbările de rute sau de sarcini.

 1. Identificarea vehiculului 

Prin opțiunea de identificare a vehiculelor sau bunurilor, Nexus GPS Tracking previne furtul bunurilor, irosirea resurselor și costurile inutile. El contribuie de asemenea la identificarea rapidă a unui vehicul în caz de accident, scăzând riscul pierderilor omenești. 

Astfel, vei fi un coordonator responsabil și îi vei responsabiliza în același timp pe șoferi. 

 1. Alarme personalizabile

Prin setarea unor alarme personalizate, vei:

 • Respecta termenele de schimbare a unor componente necesare mașinii; 
 • Plăti la timp unele taxe precum asigurările; 
 • Monitoriza stilul de condus prin alarme setate pentru depășirea vitezei sau pentru alte opțiuni. 

În cele din urmă, te vei bucura de o creștere considerabilă a productivității, de evitarea costurilor suplimentare cauzate de nerespectarea termenelor de realizare a plăților, precum și de reducerea costurilor de întreținere.

Pe lângă toate acestea, rămân multe opțiuni de descoperit și te încurajăm să faci acest lucru aici:

Opțiuni precum:

 • Setarea unor rute și a unor puncte de interes personalizate;
 • Personalizarea hărților și a grupurilor de vehicule monitorizate;
 • Realizarea automată a unor rapoarte complexe și detaliate;
 • Analizarea istoricului motorului sau a condiției vehiculului;
 • Și multe altele.

Ce vei putea realiza imediat după implementare?

 1. Vei fi la curent cu statusul mașinilor și al șoferilor

Cu un sistem de management al flotei pe bază de GPS, vei putea identifica cel mai apropiat vehicul de un punct de interes și vei economisi astfel timp și efectua livrări sau îndeplini sarcini mai rapid. Mai mult, întrucât software-ul realizează actualizări o dată la 30 de secunde (în cazul unui software bun), datele despre locația vehiculului vor fi foarte precise. 

Cu alte cuvinte, vei reduce timpul de reacție la problemele și sarcinile legate de clienți și vei lua cele mai bune decizii în organizare ce vor însemna, pe termen lung, o mare economisire de resurse. 

 1. Vei îmbunătăți serviciile pentru clienți

Reducerea timpului de reacție și de management al situațiilor neprevăzute va rezulta în servicii livrate prompt și în consecință, în satisfacția garantată a clienților. În timp, numele companiei tale va fi asociat cu un standard înalt de calitate, atât din punct de vedere al produselor, cât și al serviciilor pentru clienți. 

 1. Vei reduce consumul de carburanți

Cea mai mare problemă în ceea ce privește costurile activității unei flote este, fără doar și poate, consumul în exces al combustibilului. Optimizarea întrebuințării sale este astfel esențială și odată atinsă, diferențele de buget pot fi uriașe.

 1. Vei crește siguranța la volan a șoferilor

Cu un sistem de monitorizare prin GPS, poți scădea riscul accidentelor prin:

 • Monitorizarea stilului de condus al șoferilor și identificarea comportamentului neadecvat la volan;
 • Stabilirea unui regulament intern în ceea ce privește condusul, în funcție de activitatea flotei;
 • Setarea unor notificări atunci când este depășită viteza sau alți parametri stabiliți în cadrul regulamentului;
 1. Vei avea o viziune de ansamblu asupra operațiunilor flotei, putând să:
 • Știi în orice moment unde îți sunt șoferii;
 • Oferi clienților estimări cât mai exacte în ceea ce privește serviciile prestate;
 • Știi mereu starea vehiculelor și disponibilitatea acestora;
 • Afli imediat ce șofer se află în apropierea unui punct de interes;
 • Ai acces la arhive de informații automatizate;
 • Aduci dovezi atunci când un client nu se prezintă la o întâlnire stabilită;
 • Ai o evidență a întâlnirilor cu clienții și a sarcinilor aferente.
 1. Vei reduce emisiile de carbon 

Scăzând numărul kilometrilor parcurși, vei reduce, pe lângă consumul de carburant, și emisiile de CO2, contribuind astfel la protecția mediului și crescând totodată imaginea brandului. 

Cum beneficiez de Nexus GPS Tracking? 

Te așteaptă și mai multe informații utile despre Nexus GPS Tracking și despre impactul său  asupra afacerii tale, în articolul următor pregătit pentru tine. 

Până atunci, nu uita însă că un gram de practică valorează cât o tonă de teorie și nu ezita să dai curs aspirațiilor tale, mai ales atunci când deții toate atuurile necesare pentru îndeplinirea acestora cu succes.