Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Geofencing: Rolul esențial al delimitării zonelor de interes pentru afacerea ta

Bineînțeles că nu este vorba despre o limitare propriu-zisă, ci despre Geofencing – o tehnologie modernă, din ce în ce mai utilizată de managerii de flote auto, care permite supravegherea unor zone de interes (sediul tău, sediile clienților, zonele de siguranță sau de risc, zonele în care accesul este permis sau nu etc.).

Această tehnologie folosește un sistem GPS pentru a trasa bariere virtuale în spațiul real și monitorizează modul în care acestea sunt traversate de către șoferii tăi.

Vrei să știi când agenții de vânzări ajung la client sau când o livrare ajunge la depozit? Sau poate vrei să afli dacă șoferii ies din perimetrul stabilit și intră într-o zonă interzisă de companie? Toate acestea sunt posibile cu ajutorul unui sistem de monitorizare prin GPS și a alertelor pentru încălcarea limitelor virtuale.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Cum funcționează Geofencing-ul și cine îți pune la dispoziție această funcție?

În primul rând, trebuie să ai acces la un sistem de GPS Tracking. Când alegi un astfel de sistem, asigură-te că are și funcția aceasta inclusă. Spre exemplu, Nexus GPS Tracking și Nexus Driver permit oricărui utilizator să seteze Puncte de Interes (sau Hot Spots) și să le asocieze cu alarme, în funcție de circumstanțele dorite.

Vehiculele monitorizate trebuie să fie dotate cu echipamente GPS. Poți folosi fie dispozitive telematice, fie smartphone-uri sau tablete, iar sistemul va înregistra și te va notifica atunci când aceste dispozitive intră sau ies din perimetrul unuia dintre aceste puncte de interes.

5 beneficii ale delimitării virtuale prin geofencing:

1. Economisești timp

În loc să urmărești constant traseul unui vehicul pe hartă sau să analizezi rapoarte, primești o notificare prin email sau SMS atunci când are loc o deplasare importantă.

2. Asiguri respectarea regulilor de utilizare a vehiculelor

Este important pentru companie să limitezi folosirea autovehiculelor în scop personal. Poți face acest lucru stabilind o zonă de lucru sau o limită a kilometrilor parcurși în scop personal. Dacă un șofer intră într-o zonă „interzisă” sau se abate de la ruta stabilită împreună, vei primi o alertă.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

3. Asiguri respectarea programului de lucru

Monitorizezi sosirile și plecările angajaților la locul de muncă. Dacă echipa lucrează la sediul unui client, vezi ușor cât timp a durat întreaga activitate. În cazul transporturilor, este important să știi dacă livrarea se va face la timp sau întârzie. Astefel vei putea anunța clienții despre eventualele întârzieri și poți reorganiza programul.

4. Poți optimiza rutele

Managerii de flotă pot delimita virtual mai multe puncte intermediare pe o rută. Așa, poți vedea dacă s-au atins toate punctele tale de interes și dacă șoferii au respectat planul de călătorie. Dacă unele puncte nu pot fi atinse din diverse motive, poți reorganiza traseul.

5. Îmbunătățești semnificativ securitatea

Pe lângă vehicule, poți monitoriza alte lucruri importante, precum vagoane, paleți sau containere în care depozitezi marfă. Chiar dacă bunurile nu sunt păzite în permanență, dacă are loc o deplasare neautorizată, se trimite o alertă către persoanele responsabile.

Îți recomandăm să te informezi și să profiți de ultimele îmbunătățiri tehnologice. Funcția de geofencing poate simplifica gestionarea flotei și te poate ajuta să fii mai competitiv, pe termen lung.

Dă click aici și află tot ce trebuie să știi despre monitorizarea prin GPS.