Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

De ce să gestionezi costurile flotei cu Nexus GPS Tracking

Prin opțiunile sale de gestionare a costurilor, un sistem de monitorizare prin GPS îți oferă un management complet, un proces simplificat de lucru și o evidență automată a cheltuielilor.

Mai mult, prioritizarea costurilor și a eforturilor de economisire sunt ușor de atins dacă te folosești de funcțiile concepute special pentru asta. 

Descoperă, mai jos, de ce să începi chiar acum să-ți pui la punct un sistem de gestionare a costurilor, având în vedere:

 1. De ce să ții evidența costurilor
 2. Cele mai importante costuri
 3. Model și configurare
 4. Cum analizezi datele legate de costuri pentru a lua cele mai inteligente decizii

1. De ce să ții evidența costurilor

Pentru că deficitele pot fi prevenite și cheltuielile ținute sub control. 

Să știi exact ce costuri de producție ai, începând de la conceperea produsului și până la ultima etapă a vânzării, înseamnă să cunoști cu adevărat cât cheltui, cu cât rămâi și cum poți estima și reduce cât mai mult viitoarele cheltuieli.

Cu o evidență clară, motivele costurilor ridicate devin transparente și măsurabile. Iar tu poți lua pașii necesari pentru a te asigura că profitul estimat este același cu profitul real.

Odată pus la punct un proces de gestionare a costurilor, poți: 

 • identifica cauzele costurilor ridicate;
 • reduce cheltuielile de producție și mentenanță;
 • economisi resurse;
 • organiza mai eficient fluxul de lucru și vânzările;
 • estima mai bine bugetul;
 • crește performanțele.

2. Cele mai importante categorii de costuri

1. Consumul (alimentările cu combustibil)

Cele mai ridicate și imprevizibile costuri sunt, după cum te așteptai, cele legate de combustibil. Iar cele mai mari dureri de cap sunt cauzate de discrepanțele dintre consumul înregistrat la bord și nivelul de combustibil din rezervor – care se traduc adesea în pierderi mari de combustibil și bani.

Atunci când ții o evidență strictă a alimentărilor, astfel de pierderi sunt eliminate, șoferii tăi fiind obligați să se responsabilizeze. 

Poți menține evidența în mod direct, prin înregistrarea bonurilor în sistemul Nexus GPS Tracking de către șoferi sau de către alți angajați sau prin importul direct de la furnizor.

Datele sunt apoi disponibile în sistem pentru calcule automate sau pentru rapoarte folositoare activității tale, după cum vei vedea în ilustrațiile ce urmează. 

2. Asigurările și documentele

Dacă nu îți amintești la timp de asigurările și actele necesare fiecărui vehicul în parte, amenzile și suprataxele pot fi usturătoare. Iar dacă faci niște calcule la nivel de flotă, câteva astfel de amenzi raportate la numărul de mașini existente pot însemna o gaură considerabilă în bugetul companiei.

Cu  Nexus GPS Tracking, poți ține evidența tuturor costurilor astfel încât să fii mereu la curent cu statusul bugetului și să ai mereu o estimare cât mai exactă a cheltuielilor. 

Dar, mai ales, te poți asigura că ești înștiințat în avans atunci când se apropie perioada de reînnoire a documentelor pentru vehicule, printr-o serie de alerte personalizate.

3. Costul real per km

Știind care sunt costurile reale realizate de șoferi pe parcursul activității, vei putea afla oricând cât te costă cu adevărat un kilometru parcurs – raportat la timp, traseu și alimentări. Vei putea astfel determina un preț cât mai bun pentru clienții tăi și vei realiza calcule cât mai exacte.  

4. Costuri recurente

În aplicația Nexus GPS Tracking, poți seta o categorie separată pentru costurile recurente, iar astfel nu vei mai pierde timp inutil cu completarea lor repetată. Odată setate, acestea se vor înregistra automat, iar tu vei fi notificat dacă setezi alertele menționate mai sus. 

3. Configurările necesare în aplicație 

Configurarea categoriei de cost

Sistemul îți va organiza costurile în funcție de categoriile de cost alese de tine.

Astfel, din Costuri, navighezi în meniul Categorii de cost.

Aici, apeși pe Afișare detalii și alegi denumirea, categoria (și unitatea de măsură dacă este cazul) și condiția (dacă vrei să primești și notificări).

În final, selectezi Adăugare și vezi rezultatul într-un tabel, precum în modelul de mai jos: 

Poți vedea cum să realizezi, pas cu pas, configurările de care ai nevoie, în acest tutorial video. 

4. Cum analizezi datele legate de costuri pentru a lua cele mai inteligente decizii 

În primul rând, intri, din nou, în meniul Costuri și alegi opțiunea cu același nume, apoi selectezi grupul de vehicule, vehiculul și intervalul dorite.

Vei vedea că vei obține un rezultat foarte asemănător cu tabelul de mai jos:

Vei afla:

 • Statusul fiecărei categorii de cost per vehicul – rovinietă, ITP, etc;
 • Totalul per categorie sau totalul general;
 • Durata de funcționare a motorului în perioada respectivă și distanța parcursă;
 • Consumul calculat în L/h sau L/100 km;
 • Costul real al unui kilometru;
 • Alte informații alese de tine, precum distanța personală/business. 

Poți începe chiar acum să ții evidența costurilor flotei în Nexus GPS Tracking, dacă urmezi pașii de mai sus. Pentru orice informații suplimentare discută oricând cu agenții noștri

Află pe canalul nostru de YouTube mai multe despre cum să folosești sistemul Nexus de monitorizare prin GPS la capacitate maximă, pentru rezultate pe măsură.