Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Cum va arăta afacerea ta automatizată? (include ilustrații – foaie de parcurs automatizată)

Nu este ușor să economisești și să menții în același timp, performanța – lucru pe care, cel mai probabil, l-ai descoperit deja pe propria piele.

Și pe lângă asta, să te preocupi de multe alte lucruri care necesită atenția ta:

Să ai grijă ca șoferii să-și îndeplinească la timp sarcinile. 

Să te asiguri că aceștia țin o evidență clară a rutelor parcurse.

Să verifici informațiile primite.

Să te asiguri că cerințele clienților sunt adresate în timp util.

Și multe, multe altele.

Ți-ai imaginat probabil adesea cum ar fi să nu apară situații imprevizibile măcar pentru o zi. Și câte alte lucruri pe care le-ai tot amânat ai putea face cu acel timp irosit. 

Îți poți crea o imagine mai clară despre cum vei putea transforma acest vis în realitate cu un sistem automatizat, în cele ce urmează. Vei afla, printre altele:

 1. Cum folosesc o foaie de parcurs automatizată?
 2. Ce înseamnă un sistem de monitorizare bun?
 3. Cum va arăta o zi la birou cu un sistem de monitorizare prin GPS bine ales?

Câștigă timp pentru lucrurile cu adevărat importante cu un sistem automatizat

Ești, fără dubiu, un manager bun, priceput. Și ai putea face 99% din activitatea companiei de unul singur. Dacă ai avea timp. 

Din păcate, timpul este, pentru oameni ca tine, un lux. 

Există totuși modalități prin care te poți asigura că toate operațiunile decurg impecabil, cu un minim de timp și efort din partea ta. 

Modalități precum sistemele automatizate de management al flotei, la care recurg tot mai mulți antreprenori. Chiar și pe piața românească, mai bine de 50% dintre afaceri au adoptat un sistem automatizat de management. 

Am văzut, în articolele precedente, ce schimbări majore aduc în companie o foaie de parcurs automatizată și un sistem de monitorizare prin GPS. 

Cum ar trebui însă să arate o foaie de parcurs automatizată? Dar un sistem de monitorizare ideal?

Află mai departe, pas cu pas, cum se întrebuințează o astfel de foaie, precum și ce criterii ar trebui să îndeplinească un sistem automatizat pentru a te asigura că-ți răspunde tuturor dorințelor. 

Cum folosesc o foaie de parcurs automatizată

Acest lucru depinde de sistemul folosit în acest scop. În Nexus GPS Tracking, sistemul de management al flotei pe bază de GPS dezvoltat pentru flotele de toate dimensiunile, etapele sunt următoarele:

 1. Din pagina principală, intrăm în secțiunea Rapoarte:
 1. Din secțiunea rapoarte, alegem butonul „Foaie de Parcurs”.
 1. Selectăm intervalul de timp:
 1. Alegem vehiculul din grupul de vehicule dorit:
 1. Alegem, după caz, alți parametrii ce prezintă interes: Afișare Hot Spot, Opriri cu motorul pornit, Detalii opriri sau Filtrare călătoriii:
 1. Completăm distanța și/sau timpul dorit.
 1. Alegem să vizualizăm tabelul cu toate datele aferente unei foi de parcurs sau să ne fie trimis pe e-mail:
 1. Iată foaia de parcurs:

După cum poți vedea, un sistem de monitorizare prin GPS îți oferă multe opțiuni de filtrare și de utilizare a foii de parcurs, putând chiar fi particularizată în funcție de traseele parcurse sau pentru mașini individuale sau grupuri de mașini deopotrivă.

Însă, pentru a beneficia din plin de un sistem de monitorizare prin GPS, este important să avem în vedere anumite standarde de calitate și criterii de funcționalitate atunci când suntem în căutare de opțiuni.

Ce înseamnă un sistem de monitorizare prin GPS bun?

Pe lângă funcții de bază, precum:

 • Determinarea și monitorizarea locației vehiculelor;
 • Verificarea distanței acestora în raport cu o adresă;
 • Primirea notificărilor atunci când mașinile se mișcă în afara orelor sau ariei stabilite. 

Este important ca un un sistem de monitorizare prin GPS să aibă:

 • Un hardware și un software ușor de folosit – multe sisteme de monitorizare prin GPS sunt realizate pentru un anumit gen de afacere sau de flotă, de cele mai multe ori de dimensiuni mari. Găsirea unui sistem potrivit este esențială.
 • Servicii de calitate pentru clienți – un sistem de suport și ghidare în implementarea și folosirea software-ului, precum și în soluționarea problemelor, este la fel de important precum calitatea și adaptabilitatea produsului în sine. 
 • Prețuri avantajoase și costuri transparente – în funcție de necesități, o selecție variată de planuri (lunare, anuale sau altele) îți poate oferi flexibilitate în luarea deciziilor și în schimbări ulterioare. Un alt aspect important în ceea ce privește cheltuielile îl constituie evitarea costurilor ascunse. Un sistem GPS bun, de la un brand de încredere, nu ar trebui, sub nicio formă, să aibă costuri nespecificate în ofertă, iar în acest scop, citirea cu atenție a termenilor și a condițiilor este stringent necesară.

Cum poate fi implementat?

 1. Cum va arăta procesul de instalare?

Odată aleasă compania și produsul dorit, va trebui să comunici marca și modelul mașinilor sau al bunurilor pe care vrei să le monitorizezi pentru a asigura o configurare adecvată a software-ului.

Cei mai mulți comercianți oferă opțiuni de instalare asistată sau instalare automată. Alege o companie felxibilă, care se poate mula pe programul tău, pentru o colaborare de lungă durată. 

 1. De ce fel de training vei avea parte?  

Un training sau o inițiere în modul de funcționare al programului este esențial în asigurarea unei implementări ușoare și eficiente.

De cele mai multe ori, vei avea opțiunea să parcurgi sesiuni de training live, cu un instructor, sau sub forma unor tutoriale video.

Parcurgând, în mod asistat, toate materialele necesare înțelegerii funcționării programului, timpul de implementare, de adaptare și de familiarizare cu noul sistem de operare va fi redus considerabil. 

 1. Voi avea mereu disponibil un sistem de suport pentru clienți?

Majoritatea companiilor ce oferă servicii de monitorizare printr-un sistem pe bază de GPS asigură ghidare constantă și soluționarea sau găsirea alternativelor în cazul defecțiunilor tehnice.

Ai în vedere, atunci când urmărești să cumperi un astfel de produs, ca sistemul de suport să fie unul solid, centrat pe specialiști pricepuți în domeniu și răbdători.

Cum îți va arăta o zi la birou cu un sistem de monitorizare prin GPS bine ales?

 1. Vei păși relaxat pe ușă, știind că toți șoferii au un sistem optim de pontare la fiecare început și sfârșit de tură. Și că, odată ajuns la calculator, îi vei vedea pe toți în timp real, pe hartă. Vei ști, în orice moment:
 • Viteza, distanța
 • Timpii de staționare, tendința de frânare
 • Starea motorului, volumul de carburant
 • Statusul rutelor parcurse și al activităților
 1. Vei fi liber de stresul de a nu știi care sunt condițiile exacte ale vehiculelor, ale șoferilor și ale rutelor. Și vei folosi toate informațiile primite în timp real pentru a face rapoarte pe diferite intervale de timp, pe grupuri de vehicule sau pe alți parametrii doriți. Aceste rapoarte te vor ajuta să:
 • Optimizezi rutele;
 • Monitorizezi stilul de condus;
 • Gestionezi eficient consumul de carburant;
 1. Vei comunica constant cu șoferii din teren și veți stabili împreună, în urma analizării rapoartelor, reguli și termeni, pe baza cărora vei stabili alarme personalizate pentru:
 • Depășirea vitezei stabilite sau legale;
 • Staționarea ce depășește un anumit interval;
 • Înnoirea rovinietei sau a altor documente, precum ITP-ul
 • Diverse alte lucruri ce țin de stilul de condus sau de starea vehiculului;

“Așa aș vrea să arate ziua mea la birou. Cum procedez?”

Dacă ai realizat deja că un sistem GPS este o soluție optimă pentru afacerea ta, completează următorul Formular de Contact pentru a stabili o consultație gratuită și pentru a înțelege exact ce va însemna un astfel de sistem pentru tine:

P.S. Nu uita că:

 • Alături de un sistem automatizat de monitorizare a flotei, toate operațiunile decurg impecabil, cu un minim de timp și efort din partea ta;
 • Un sistem de monitorizare prin GPS îți oferă multe opțiuni de filtrare și de utilizare a foii de parcurs;
 • Este important ca un un sistem de monitorizare prin GPS să aibă: un hardware și un software ușor de folosit, servicii de calitate pentru clienți, prețuri avantajoase și costuri transparente.
 • Procesul de instalare și trainingul trebuie să fie accesibil și cuprinzător, însoțit, în mod obligatoriu, de un sistem de suport optim.
 • O zi la birou cu un sistem de monitorizare prin GPS va fi lipsită de stres și de griji și va cuprinde mult timp flexibil pentru ca tu să te ocupi de lucrurile cu adevărat importante.