Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Optimizarea rutelor nu înseamnă cea mai scurtă distanță de la punctul A la punctul B

Odată cu multiplicarea punctelor intermediare dintr-o rețea de distribuție, apar și problemele cu privire la eficientizarea rutelor. Transportul mărfurilor, în timp util, de la sursă la toate punctele terminale, poate avea costuri însemnate, ca procent din bugetul companiei, ceea ce se va reflecta și în prețul final al produsului. Așadar, necesitatea optimizării rutelor este o problemă apăsătoare pentru toate companiile. Totuși, optimizarea se referă mai mult la managementul flotei și gestionarea eficientă a activității din teren, și nu înseamnă, în niciun caz, doar alegerea celei mai scurte distanțe de la punctul A la punctul B.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.


Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a minimiza timpul de livrare, distanțele parcurse și costurile:

  1. Uneori lucrurile decurg conform planului stabilit, alteori intervin situații neprevăzute pe care trebuie să le rezolvi urgent. În funcție de particularitățile fiecărei zi, stabilește dacă te interesează ruta cea mai scurtă sau cea mai rapidă.
  2. Trebuie să monitorizezi și să analizezi poziția mașinilor pe hartă în diferite momente, dar și punctele de interes atinse, timpul de staționare sau durata traseelor, viteza de deplasare și sarcinile pe care angajații le au de îndeplinit. Este imposibil să te organizezi eficient doar comparând numărul de kilometri.
  3. Trebuie să ai o perspectivă de ansamblu asupra întregului sistem de distribuție, astfel încât activitățile pe care le coordonezi să se sincronizeze. Cu o bună organizare, cel mai probabil nu va fi nevoie să suplimentezi numărul de mașini pentru a face față situațiilor mai complicate, ba chiar vei economisi timp și combustibil.
  4. Este important să respecți termenul de livrare și să ai o atitudine profesionistă. Restructurează planificarea sau suplimentează numărul de vehicule atunci când este cazul.
  5. Angajații motivați dau randament mai bun. După ce stabilești niște obiective clare, le poți oferi bonusuri șoferilor tăi, în funcție de performanță și eficiență.

Complexitatea la care ajung sistemele de distribuție în momentul de față este aproape imposibil de gestionat fără instrumente software. Astfel de sisteme sunt disponibile pe piață în diferite forme. Trebuie doar să-l descoperi pe cel adaptat obiectivelor tale.

Află aici tot ce trebuie să știi despre monitorizarea prin GPS!