Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Cum să gestionezi eficient rutele cu Nexus GPS Tracking

Rutele ineficiente efectuate de flota ta sunt adesea motivul consumului ridicat de combustibil sau al risipei de timp. Acestea rezultă, de cele mai multe ori, din cauza lipsei actualizării în timp real a statusului acestora sau a comunicării defectuoase cu șoferii.

Gestionarea rutelor este esențială dacă vrei cele mai optime trasee sau informații actualizate despre parcursul vehiculelor. În Nexus GPS Tracking, ai opțiuni speciale pentru a coordona rutele atât în timp real, cât și ulterior, prin raportare. 

Află mai jos: 

  1. Ce înseamnă o gestionare eficientă a rutelor
  2. Cum gestionezi rutele cu Nexus GPS Tracking

1. Ce înseamnă o gestionare eficientă a rutelor?

Planificare

Este important să verifici în avans drumurile și adresele, pentru a te asigura că alegi cele mai bune variante. Deși, în aparență, unele drumuri par mai rapide decât altele, trebuie să ai în vederea situarea punctelor de vizitat și să planifici rutele în jurul acestora. 

Schimbările urgente

Odată stabilite rutele, ai o ordine și o garanție minimă a eficienței. Totuși, situațiile neplăcute și imprevizibile nu pot fi niciodată evitate pe deplin. Astfel, este important să ai posibilitatea de a comunica cu șoferii și de a realiza modificări ale rutelor, în timp real, atunci când este cazul. 

Analiza

După efectuarea rutelor, analizarea situației de la volan și din trafic, precum și de la locurile vizitate și alți parametri de acest fel te pot ajuta să înțelegi mai bine activitatea șoferilor și ce poți îmbunătăți la rute. Centralizarea datelor este esențială în acest sens și ușoară cu un sistem de management al flotei.

2. Cum gestionezi rutele în Nexus GPS Tracking

Configurările din Nexus GPS Tracking îți oferă posibilitatea să planifici rutele și să le verifici atât ulterior, cât și în timp real. 

Rutele pot fi setate având la bază punctele pe care șoferii trebuie să le viziteze, iar marcarea vizitelor și a altor informații poate fi realizată direct de către șoferii tăi folosind aplicația mobilă Nexus Driver. Chiar și fără aceasta, tu poți verifica statusul rutelor din contul tău Nexus GPS Tracking. 

Printre lucrurile pe care le poți verifica se numără:

  • Dacă locațiile prestabilite au fost vizitate;
  • Dacă au fost vizitate alte adrese decât cele stabilite;
  • Dacă ordinea de vizitare a fost respectată.

Ai trei opțiuni principale de unde poți configura și analiza datele:

Itinerariu 

Itinerariul marchează rutele simple, stabilite pentru o zi sau pentru un interval cunoscut:

Alegi vehiculul, intervalul și punctele de vizitat și alte informații necesare și apeși pe Add

Iar itinerariul va arăta așa:

Vei putea ține evidența punctelor vizitate de șoferi și cum au fost încheiate vizitele. Vei putea de asemenea exporta datele sau vizualiza rutele pe hartă.

Itinerariu recurent

Aici configurezi rutele repetitive. Selectezi intervalul, excepțiile de la interval (de exemplu, să nu se aplice în zilele de sărbătoare), cât de des să se repete rutele și alte detalii relevante:

Itinerariul recurent va cuprinde regulile stabilite:

Raport itinerariu

Aici poți verifica statusul rutelor, dacă au fost îndeplinite sau nu și dacă a fost respectată ordinea. Poți vedea, de asemenea, detalii specifice, precum ora la care s-a vizitat un punct și durata de staționare. 

În plus, vezi și distanța dintre punctele consecutive sau chestionarele de activitate asociate rutelor:

Cu Nexus GPS Tracking, ai toate opțiunile și datele necesare pentru a planifica cele mai optime rute, pentru a comunica și modifica rutele în timp real sau pentru a analiza ulterior rapoartele de activitate și a-ți crea o imagine de ansamblu.

Mai mult, ai totul ușor accesibil și configurabil pentru a-ți oferi o flexibilitate cât mai mare. 

Descoperă opțiunile de rutare în contul tău Nexus GPS Tracking sau discută cu noi pentru mai multe informații: