Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Cum să fii mereu la curent cu activitatea echipei folosind alarmele din Nexus GPS Tracking

Deși un sistem de monitorizare îți comunică în timp real toate informațiile de care ai nevoie, nu poți fi constant cu ochii pe toate vehiculele pentru a identifica abaterile de la regulamentul intern prestabilit. 

Din acest motiv, am creat opțiunea de a seta o serie de alarme care te vor notifica atunci când sunt încălcate regulile și șoferii dau dovadă de neglijență costisitoare. În plus, vor preîntâmpina posibilele defecțiuni sau erori ale aparatelor GPS. 

Descoperă, în cele ce urmează: 

 1. Ce sunt și cum funcționează alarmele din Nexus GPS Tracking?
 2. Tipuri de alarme
 3. Configurare

1. Ce sunt și cum funcționează alarmele din Nexus GPS Tracking?

Alarmele sunt o serie de setări ușor de configurat, în funcție de criteriile și situațiile în legătură cu care vrei să fii înștiințat, pentru fiecare vehicul în parte. Odată stabilit tipul de alarmă, vei primi o notificare prin e-mail atunci când are loc abaterea sau condiția aleasă. 

2. Tipuri de alarme

Cele mai frecvent utilizate: 

 1. Depășirea vitezei prestabilite sau a vitezei legale

Află oricând este depășită limita de viteză. Scazi astfel considerabil riscul de accidentare și îți responsabilizezi șoferii. 

 1. Staționarea prelungită

Șoferii tăi pot pierde timp prețios din programul de lucru prin staționări excesive și inutile. Prin intermediul alarmelor, previi astfel de situații și le dai un imbold șoferilor să elimine orice irosire a timpului.

 1. Intrarea sau ieșirea din perimetrul stabilit

Atât în cazul unui furt, cât și în activitatea neregulamentară a șoferilor, notificarea despre ieșirea dintr-un anumit perimetru poate preveni multe situații neplăcute și potențiale pierderi materiale.

 1. Pornirea sau oprirea motorului 

Gestionează consumul și programul șoferilor mai bine cu alarmele de pornire și oprire motor. Calculează, prin intermediul acestora, durata rutelor și verifică, în același timp, activitatea șoferilor. Vei obține astfel o evidență cât mai clară a consumului în exces și a modului în care aceștia își utilizează timpul. 

 1. Scăderea nivelului de combustibil

Află din timp atunci când o mașină are nevoie de un plin de combustibil. Eviți ca șoferii tăi să rămână fără resurse în momente critice și ești mereu pregătit să dai curs oricăror solicitări.

 1. Deconectarea dispozitivelor/inactivitate GSM

Cu alertele Nexus GPS Tracking știi mereu atunci când dispozitivele au nevoie de mentenanță, pentru ca activitatea și performanța echipei tale să nu aibă de suferit. Ești înștiințat imediat ce echipamentele nu mai transmit date corespunzător sau deloc, evitând astfel pierderea de informații.

Alte alarme: 

 1. Depășirea distanței parcurse într-un anumit interval – previi depășirea unei anumite distanțe de către șoferi, atunci când este necesar. 
 2. Ore funcționare motor – te asiguri că utilajele și echipamentele nu sunt folosite în exces.
 3. Kilometri la bord – ești la curent cu numărul kilometrilor din bord și gestionezi cât mai bine consumul.
 4. Abatere de la rută sau rută neefectuată – ai grijă ca șoferii tăi să nu își neglijeze sarcinile, dar și să respecte ordinea stabilită. 

Lista de alarme disponibile nu se oprește aici. În plus, poți crea și personaliza propriile tale alarme, care se vor adapta nevoilor specifice ale flotei tale. 

3. Configurare 

Poți configura alarme personalizate în doar câțiva pași simpli, din meniul Configurare al aplicației Nexus GPS Tracking, unde găsești opțiunea Alarme. Aici, selectezi adăugare alarmă nouă și alegi condițiile potrivite nevoilor tale. Află cum să faci asta rapid, direct în aplicație, în acest tutorial video.