Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Cum să elimini consumul inutil de carburant

Consumul de carburant, dar și organizarea activității echipelor din teren, reprezintă un stres financiar pentru companii.

Partea bună este că, în ultimii ani, tehnologia s-a dezvoltat considerabil și poți scăpa de acest stres, apelând la implementarea unei soluții de monitorizare prin GPS. Astfel, vei gestiona mai eficient activitatea flotei – de la monitorizarea în timp real a locației mașinilor, până la stilul de condus al șoferilor, rutele abordate sau abaterile de la traseu.

Una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua este să administrezi flota auto cu ajutorul unei astfel de soluții, pentru că vei reduce costurile exagerate, produse de consumul de carburant.

Cele mai des întâlnite situații, care duc la creșterea acestor cheltuieli, sunt cauzate de:

  • abaterile de la traseu;
  • condusul haotic;
  • kilometrii suplimentari;
  • furtul de carburant.

De-a lungul timpului, ne-am confruntat cu diferite solicitări din partea clienților pentru a preveni aceste situații și pentru a diminua impactul pe care le au asupra profitului.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

S-a ridicat următoarea problemă: Cum să fac în așa fel încât să evit abaterile de la traseu și să știu, în fiecare moment, unde se află echipa din teren? 

Companiile ajung să înregistreze pierderi semnificative și să primească tot mai multe plângeri din partea colaboratorilor și a clienților, din cauza faptului că agenții nu ajung la timp, sau deloc, la întâlnirile stabilite, uneori marcându-le chiar ca sarcini „rezolvate”.

Probabil că ți se pare imposibil să ții, în permanență, sub observație întreaga activitate a echipei… Așa și este. Cu siguranță ai lucruri mult mai importante de făcut.

Însă, din experiență, te asigurăm că vei fi la doar câteva click-uri distanță de a afla oricând, orice informație despre flota și șoferii tăi, odată ce ai instalat o soluție de monitorizare prin GPS.

Te-ai întrebat vreodată, care este atitudinea șoferilor tăi în trafic? Eficiența nu se măsoară în durata cât mai scurtă a rutelor și obținerea unui timp record până la destinație, pentru ca, ulterior, șoferii să se poată bucura de o pauză cât mai lungă. Dimpotrivă, condusul haotic și accelerarea excesivă cauzează pierderi în bugetul companiei, pentru că duc la creșterea consumului inutil de carburant.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Când vine vorba despre stilul de condus, sistemul după care funcționează soluția noastră – Nexus GPS Tracking –  se bazează pe efectuarea rutelor conform orarului stabilit, fără a fi nevoie ca șoferii să conducă într-un ritm alert. De fiecare dată când aceștia depășesc limita de viteză permisă sau staționează mai mult decât trebuie, primești notificări prin intermediul aplicației. 

Care este, de fapt, rolul acestor notificări? Cu siguranță, nu acela de a aduce reproșuri șoferilor tăi, ci acela de a putea lua măsuri în timp real și de a evita unele incidente. Mai mult decât atât, te ajută să organizezi eficient programul de lucru, astfel încât să nu apară timpi morți.

Curiozitatea noastră privind consumul excesiv de carburant a fost aceea de a afla care este cauza majoră cu care se confruntă cele mai multe companii.

Și am aflat… 

Timp de două luni, am analizat, cu ajutorul aplicației Nexus GPS Tracking, costurile aferente consumului de carburant, pe baza kilometrilor parcurși de către zece șoferi din cadrul unei companii de curierat. Am observat că, după implementarea sistemului de monitorizare, numărul kilometrilor suplimentari a scăzut cu până la 20%, ducând, implicit, și la scăderea costurilor.

Situațiile în care numărul kilometrilor nejustificați crește au loc în momentul în care șoferii utilizează mașinile în interes personal, după bunul plac, și profită de acest lucru mai mult decât ai putea crede.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Problema kilometrilor suplimentari este adesea întâlnită în rândul flotelor de mici dimensiuni. Cu toate acestea, în cazul flotelor de mari dimensiuni, carburantul reprezintă până la 50% din cheltuielile flotei – de obicei, din cauza furtului.

Poate că nivelul precis de combustibil consumat nu poate fi observat cu ochiul liber, dar cu siguranță dezechilibrul se va face simțit în buget.

Din fericire, metodele de măsurare a consumului au ajuns să aibă o exactitate de peste 99%. Spre exemplu, debitmetrele sau sondele litrometrice sunt echipamente care, odată instalate pe autovehicule, îți oferă posibilitatea de a calcula cu precizie consumul de combustibil.

Vezi aici cele mai eficiente echipamente de monitorizare.