Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Cum pot reduce consumul de combustibil?

De foarte multe ori, dăm piept cu realitatea și observăm că, deși pare că facem totul ca la carte, nu avem rezultatele pe care ni le dorim.

În cazul în care deții o flotă auto, lucrurile pot fi destul de complexe, căci sunt foarte multe detalii ce trebuie urmărite- detalii care fac diferența între o afacere de succes sau una ce nu se poate menține nici măcar pe linia de plutire. 

În principiu, mai ales în ultima perioadă, suntem siguri că te-ai întrebat cum poți reduce consumul de combustibil, căci prețul la pompă a crescut foarte mult și este deja alarmant.

Afacerea ta, fiind una ce folosește o flotă auto, în general, a resimțit poate cel mai tare această creștere a carburanților. 

Totuși, orice situație dificilă are, de cele mai multe ori, o soluție. Ei bine, pentru a reduce consumul de carburanți ai câteva variante.

Fie te poți opri, iar acest lucru ar însemna să nu mai consumi combustibil, însă afacerea ta va pica- iar acest lucru nu este tocmai ceea ce îți dorești.

Fie poți reduce rutele și kilometri parcurși, ceea ce, într-adevăr, este o variantă mai bună, atât pentru tine, cât și pentru afacerea ta. 

Și totuși, întrebarea potrivită ar fi, mai degrabă: „Cum să cresc eficiența?”. Continuă să citești acest articol pentru a înțelege cât de important este să facem alegerile potrivite!

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Cum poți să reduci cheltuielile cu carburanții?

 1. Analizarea modului de utilizare al carburanților

Foarte important este să ai mereu în vedere modul în care combustibilul este folosit. Un motiv principal de risipă în această privință o constituie folosirea acestuia în interes personal. 

Prin delimitarea rutelor de tip business și cele de tip personal, previi cheltuielile inutile și menții o organizare internă adecvată, în ceea ce privește activitatea flotei.

Poți seta în acest sens un regulament intern care să prevadă în ce condiții pot fi folosite vehiculele, în funcție de interval sau alte criterii. 

Pe lângă tipul de rută, un rol important în gestionarea combustibilului îl are și traseul ales. Un drum mai scurt înseamnă, bineînțeles, o economie, atât de timp, cât și de resurse. 

Astfel, o coordonare a rutelor în timp real este de asemenea, esențială, iar cunoașterea poziției mașinilor pe hartă în diverse momente și a stadiului de îndeplinire a sarcinilor conduce, în mod sigur, la eficientizarea operațiunilor și implicit, a utilizării carburanților.

 1. Regulament al stilului de condus

Neatenția sau lipsa de responsabilitate la volan crește atât riscul de accidentare, cât și consumul de combustibil. Prin înțelegerea tendințelor șoferilor în trafic, poți avea o viziune de ansamblu asupra risipei de combustibil și a cauzelor sale.

În primul rând, este important de observat și restricționat tendințe precum:

 • Depășirea vitezei stabilite;
 • Frânarea și accelerarea neadecvată;
 • Staționarea cu motorul pornit.

Observațiile la adresa șoferilor pot fi centralizate și transformate în reguli de condus a căror nerespectare atrage după sine sancțiuni. 

Stabilește în ce interval sau în ce condiții pot fi folosite bunurile companiei în interes personal pentru a evita costurile suplimentare sau lipsa resurselor când sunt necesare. 

 1. Monitorizarea flotei

Un bun mod de a gestiona consumul de combustibil și activitatea echipelor din teren este printr-un sistem de management al flotelor pe bază de GPS. Acesta funcționează prin intermediul unor dispozitive instalate direct pe vehicule și transmite informații despre starea vehiculului, a motorului, despre locație, viteză și multe alte aspecte. 

Adoptând un astfel de sistem, vei ști, în primul rând, care este condiția rezervorului de combustibil. Pornind de la modul de întrebuințare al acestuia și de la analizarea tendințelor la volan, vei putea avea o viziune de ansamblu despre modul în care sunt irosiți carburanții și cum se pot remedia cauzele. 

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

În plus, vei putea să:

 • Știi în orice moment unde îți sunt șoferii;
 • Oferi clienților estimări cât mai exacte în ceea ce privește serviciile prestate;
 • Știi mereu starea vehiculelor și disponibilitatea acestora;
 • Afli imediat ce șofer se află în apropierea unui punct de interes;
 • Ai acces la arhive de informații automatizate;
 • Ai o evidență a întâlnirilor cu clienții și a sarcinilor aferente.

Pentru a te asigura că șoferii respectă normele de condus, un sistem GPS îți oferă opțiunea de a seta alarme personalizate în cazul depășirii vitezei, a staționării extinse cu motorul pornit și a altor criterii folositoare. 

Având o bază de date centralizată și posibilitatea de a converti informațiile în rapoarte diverse, nu vei pierde niciodată din vedere starea flotei, stadiul sarcinilor și condiția vehiculelor. În plus, procesarea datelor în timp real înseamnă o coordonare actualizată la nevoile momentului. Astfel, drumurile inutile pot fi evitate, iar rutele pot fi optimizate în timp real. 

 1. Actualizarea constantă a bazei de date a clienților și prospecților  

Întrucât eficientizarea este cuvântul cheie atunci când vrem să economisim, este important să includem și cea mai folositoare unealtă în activitățile companiei – baza de date.

Un sistem de monitorizare prin GPS îți stabilește punctele de interes și îți oferă o baza de date pentru rute, clienți și activități, iar un Sistem CRM le preia și le consolidează, astfel încât să deții controlul atât al operațiunilor, cât și al interacțiunilor cu clienții.

În cele din urmă, cheltuielile vor fi reduse de pe doua fronturi – clienții mulțumiți și organizarea internă propice- traducandu-se în resurse eficient distribuite – precum combustibilul. 

CRM este abrevierea (din engleză) de la „Customer Relationship Management”. Mai exact, este un sistem ce se ocupă cu gestionarea excelentă a interacțiunii companiei tale, atât cu potențialii clienți, cât și cu cei deja existenți. 

Adică este un model de management bazat pe plasarea clientului în centrul atenției companiei pentru ca acesta să își maximizeze nivelurile de satisfacție, loialitate și achiziție. Aici vei vedea toate detaliile de care ai nevoie! 

Cu un sistem CRM este extrem de simplu să ai o bază de date completă și complexă, datorită căreia să ai acces facil la toate informațiile de care ai nevoie!

Astfel, poți ține evidența clienților și prospecților cu foarte mare ușurință, totul fiind bine organizat. 

Utilizarea acestui Software te va scăpa de toate sarcinile grele, ce necesită mult timp. Mai mult decât atât, vei avea acces mult mai rapid la toate informațiile. Angajații tăi se vor putea concentra pe alte aspecte ce solicită atenția și timpul lor.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Beneficiile unui sistem de monitorizare prin GPS:

 1. Reducerea costurilor operaționale;
 2. Reducerea consumului de carburanți;
 3. Economisirea timpului;
 4. Scăderea riscului de fraudă;
 5. Prevenirea furtului utilajelor sau a vehiculelor;
 6. Îmbunătățirea siguranței la volan;
 7. Creșterea nivelului de satisfacție al clienților;

Pentru a-ți crește eficiența, ai nevoie atât de un sistem de monitorizare al flotei prin GPS, cât și de un Sistem CRM. Acestea două lucrează de minune împreună, și- cu siguranță, îți vor ajuta afacerea să se plaseze acolo unde îți dorești. 

Nu uita că prevenția costurilor inutile și managementul investițiilor sunt printre cele mai eficiente și mai puțin costisitoare metode de a crește cifra de afaceri.

Deși cele două sisteme despre care am vorbit mai sus costă, în realitate reprezintă o investiție peste care nu trebuie să treci cu vederea.

Ia în calcul beneficiile cu care vin la pachet și cât de mult îți vor ajuta angajații și afacerea, pentru ca tu să te bucuri de succesul mult dorit! 

Pentru a afla mai multe detalii, te rugăm să apeși aici.