Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Cele mai importante funcții ale aplicației mobile Nexus Driver

Întâmpini frecvent probleme în managementul flotei?

Ai simțit, nu doar o dată, că îți scapă situația de sub control?

Că banii și timpul ți se scurg printre degete din cauza situațiilor neprevăzute din teren sau a consumului excesiv de combustibil fără vreo cauză aparentă?

Cauza principală a problemelor cu flota se rezumă, de cele mai multe ori, la lipsa organizării și a comunicării în timp real. Dar mai ales, la lipsa accesului la condiția actualizată a vehicului, a traseului și la stadiul de îndeplinire al sarcinilor. 

Iar să știi, în timp real, cine conduce o mașină, cine folosește vehiculul în scop personal și în ce interval și cum a decurs întâlnirea cu clientul nu este un proces complicat, dacă deții uneltele necesare.

Aplicația mobilă Nexus Driver este concepută astfel încât tu să ai o metodă de a monitoriza și verifica activitatea șoferilor, iar aceștia să mențină singuri o evidență a activității lor și a informațiilor importante.

Parcurge acest articol pentru a afla:

 1. Cum vei utiliza aplicația Nexus Driver
 2. Cum te ajută și cum funcționează cele mai importante funcții ale aplicației
 3. Nexus Driver vs. Nexus Driver ca extensie a sistemului Nexus GPS Tracking
 4. Rezultatele garantate cu Nexus Driver

1. Cum vei utiliza aplicația Nexus Driver

Aceasta se instalează pe orice dispozitiv cu conexiune la internet și transmite date integral atât timp cât rămâne conectată la sursa de internet sau la un sistem de monitorizare a flotei. 

Odată instalată și configurată aplicația, șoferul se va autentifica folosind datele de conectare prestabilite și va alege vehiculul alocat lui din lista de vehicule virtuale existente. După conectare, vei putea monitoriza integral activitatea dispozitivului mobil (telefon sau tabletă). 

2. Cum te ajută și cum utilizezi cele mai importante funcții ale aplicației

 1. Identificare șoferi  

Fiecare șofer va avea un cont unic astfel încât tu să poți diferenția între ei și să poți asocia ușor activitatea vehiculului cu șoferul. În plus, vei avea o evidență clară a activității individuale, cât și a flotei în ansamblul său, folosindu-te de rapoartele personalizabile. 

Cu alte cuvinte, vei ști mereu cine conduce mașinile și vei planifica mai bine activitatea.

 1. Diferențiere rute personale/business 

Prin funcția de pontare a șoferului, Start condus/Start condus – Personal, vei avea o evidență clară a kilometrilor parcurși în scop business și a celor în scop personal. 

În plus, nu vei încurca rutele și nu va trebui să pierzi timp verificând tu sau altcineva activitatea și traseele parcurse de șoferi.

Vei gestiona astfel mult mai bine consumul de combustibil și programul flotei.

Tot ce au de făcut șoferii tăi este să apese pe butonul corespunzător tipului de rută:

 1. Mesagerie

Prin intermediul mesageriei din aplicație, vei putea comunica în timp real cu agenții pentru a le da indicații actualizate sau pentru a primi informații în timp real legat de activitatea lor și de interacțiunile cu clienții. 

Mai mult, vei putea oricând trimite și descărca imagini și documente pentru a fi mereu la curent cu progresul sarcinilor. Vei avea astfel opțiunea de a comunica constant și de a organiza activitatea în timp real. 

Iar situațiile neprevăzute nu îți vor mai da activitatea peste cap – tu având mereu o viziune de ansamblu și fiind pregătit pentru a acoperi orice lipsuri.

 1. Management costuri și alarme

Prin funcția de Adăugare Cost din Nexus Driver, vei putea ține evidența și gestiona toate costurile flotei. Poți include categorii de costuri pe care să le actualizezi ulterior, cum ar fi – reînnoire documente și revizii (rovinietă, ITP-uri, mentenanță, etc), consum combustibil și alte categorii importante. 

În plus, îi poți implica pe șoferi în mod direct în actualizarea acestor categorii.

Cum? Fiecare șofer își poate adăuga costurile direct în aplicație – atunci când alimentează mașina, spre exemplu, acesta poate completa datele în aplicație și poate chiar include bonul fiscal.

Astfel, ai mereu o bază de date actualizată și nu mai irosești timp pe centralizarea informațiilor. 

Mai mult, aplicația te poate anunța, prin intermediul alarmelor, atunci când se apropie termenul de reînnoire a documentelor sau orice alt cost, astfel încât tu să eviți taxe suplimentare.

 1. Gestionare hotspot

Prin opțiunea Adăugare Hotspot, agentul va avea toată informația de care are nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile, în timp util. Pe lângă adresa clientului și alte informații de bază, vei putea asocia hotspotul cu un anumit grup de interes și cu un cod unic.

Nu doar activitatea șoferului va fi îmbunătățită – tu vei beneficia de asemenea de o organizare eficientă și de mai mult timp câștigat cu o bază de date actualizată constant.

 1. Configurare rute și itinerariu

Prin funcția Planuri, vei putea planifica întreaga zi a agentului, pornind de la punctele de interes și ordinea în care trebuie vizitate. 

Agenții te vor ține la curent cu progresul sarcinilor, confirmând în aplicație realizarea vizitei și lăsând comentarii, atunci când este cazul, la fiecare punct în parte. 

 1. Formulare

Agenții tăi pot folosi formularele din aplicația Nexus Driver pentru a ține o evidență a tuturor interacțiunilor cu clienții.

Cu ce categorie de client a avut loc interacțiunea? Care sunt problemele cu care se confruntă? Dar produsele ce îl pot ajuta? 

Știind mereu răspunsul la astfel de întrebări, asiguri atât o bază de date de clienți solidă, cât și performanța ridicată a agenților, care vor fi mereu pregătiți pentru orice întâlnire.

Echipa ta va completa în timp real chestionarele legate de intervenții, vizite sau de alte situații. În plus, vei avea o evidență a condiției vehiculelor la predare-primire. 

Formularele de tip chestionar sunt personalizabile, astfel încât tu să le adaptezi nevoilor tale și ale clienților tăi. 

Descoperă aici cum le poți personaliza și adapta unor situații variate. 

 1. Rapoarte

Folosind formularele, planificările rutelor, datele despre costuri și diverse alte informații stocate în aplicație, poți avea acces la rapoarte de activitate complexe, care să-ți ofere perspectiva necesară pentru a lua cele mai bune decizii pentru flota ta. 

Accesul la astfel de rapoarte necesită conectarea aplicației la sistemul de monitorizare Nexus GPS Tracking, de unde vei putea controla și prelucra toate datele. 

Dacă optezi pentru Nexus Driver și Nexus GPS Tracking, vei avea operațiuni automatizate și o bază de date care se menține singură. Rapoartele necesare vor fi mereu la îndemână, iar tu vei avea toată expertiza pentru a pune la cale cele mai performante strategii pentru echipa ta.

3. Nexus Driver independent vs. Nexus Driver ca extensie a sistemului Nexus GPS Tracking (Nexus Driver Lite)

Nexus Driver Lite:

Folosește ca sursă a locației un dispozitiv GPS.

Șoferul alege ce mașină conduce, din cele aflate în proximitatea acestuia. Aplicația va asocia apoi activitatea lui cu mașina aleasă.

Nexus Driver Lite continuă să transmită locația mașinii și în lipsa internetului sau dacă agentul a oprit aplicația. 

Nexus Driver independent:

Este cel mai recomandat pentru agenții din teren care nu au mașină, care operează cu mașina proprie sau a unei firme independente. 

Spre exemplu – serviciile de pază, sau de transport realizat prin companii secundare și alte servicii similare.

Nexus Driver independent este ideal pentru orice situație în care trebuie să ții evidența rutelor și a kilometrilor pentru mașini pe care nu le deții. 

4. Rezultatele garantate cu Nexus Driver

Printre altele, cu Nexus Driver, vei:

✅ Ști mereu ce fac șoferii și ce mașini conduc;

✅ Ține evidența kilometrilor parcurși în scop personal și a celor business;

✅ Verifica rutele parcurse (cu varianta independentă, pentru cea Lite – pe platforma GPS Tracking);

✅ Avea șoferi mereu informați cu privire la rutele și itinerariul lor;

✅ Avea date centralizate constant direct de la agenți;

✅ Planifica cele mai optime rute;

✅ Comunica cu echipa și coordona activitatea în timp real. 

În calitate de coordonator, vei fi mereu informat și ținut la curent cu tot ce se petrece clipă de clipă, cu flota ta. 

Vei gestiona activitatea echipei pentru a atinge performanța dorită, folosindu-ți pe deplin atuurile.

Și vei crește rezultatele ușurându-ți în același timp munca. 

Află de la agenții noștri cum te poate ajuta Nexus Driver și ce variantă este potrivită pentru tine: