Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

Cele mai importante funcții ale aplicației de monitorizare Nexus GPS Tracking

Sistemul de monitorizare prin GPS a fost conceput să rezolve cele mai stringente nevoi ale flotei tale și să-ți ofere toate uneltele necesare pentru o coordonare optimă a acesteia.

Descoperă, în cele ce urmează, cele mai folositoare funcții ale aplicației:

  1. Foaie de parcurs
  2. Rută pe hartă
  3. Staționări
  4. Viteză
  5. Consum combustibil
  6. Alarme și notificări
  7. Rapoarte automate

1. Foaia de parcurs

Cu Nexus GPS Tracking, ai o foaie de parcurs care se completează singură, pentru fiecare vehicul în parte. În plus, ai posibilitatea de a colecta și prelucra datele din foile de parcurs în rapoarte de activitate sau într-o bază de date actualizată în timp real.  

Află aici care sunt beneficiile unei foi de parcurs automatizate comparativ cu una manuală.

Iar aici ai un model de foaie de parcurs din aplicația Nexus GPS Tracking:

2. Ruta pe hartă

Cunoașterea locației șoferilor în timp real și vizualizarea traseelor pe hartă sunt esențiale pentru coordonarea eficientă a flotei. Cu Nexus GPS Tracking, vei fi mereu la curent cu activitatea șoferilor, cu rutele parcurse sau în curs, dar și cu condiția vehiculelor sau modul în care aceste rute sunt parcurse (viteză, staționări). 

Vei putea coordona activitatea din mers, iar rutele vor fi în mod constant actualizate. 

Cum va arăta vehiculul tău pe hartă:

Atunci când va fi în mișcare, vei putea vedea toată traiectoria parcursă și dacă se află aproape de destinație, precum și direcția de deplasare a vehiculului. 

3. Staționări 

Să știi cât staționează șoferii la clienți, pe drum sau în pauză este esențial pentru a înțelege unde se pierde timp important, cu ce clienți trebuie îmbunătățite interacțiunile și în ce fel poate fi îmbunătățită activitatea în ansamblul său. 

Odată identificate problemele, poți seta limite în ceea ce privește staționările, cu ajutorul aplicației. 

4. Viteză

Viteza de deplasare a șoferilor în timpul programului de lucru trebuie monitorizată pentru a evita daune majore atât angajaților, cât și companiei. Cu Nexus GPS Tracking, te poți asigura că șoferii tăi nu depășesc niciodată limita de viteză stabilită de comun acord și nici limita de viteză legală. În cazul încălcării regulamentului, tu poți vedea, în timp real, pe hartă, viteza cu care vehiculul se deplasează. În plus, poți primi chiar și notificări pentru fiecare vehicul în parte, atunci când au loc depășirile.

5. Consum combustibil 

Fiind clipă de clipă la curent cu starea rezervorului și cu rutele parcurse, poți identifica cu ușurință problemele legate de consumul prea mare de combustibil. Vei putea astfel gestiona, în cel mai optim mod, utilizarea eficientă a carburantului.

Mai mult, ai opțiunea de a delimita rutele parcurse în scop personal de către șoferii tăi de cele parcurse în scop business, scăzând astfel considerabil cheltuielile. 

6. Alarme și notificări

Să urmărești în permanență vehiculele pe hartă, pentru a monitoriza comportamentul șoferilor la volan, ar fi nu doar foarte dificil, dar și ineficient. Nu trebuie să-ți faci însă astfel de griji. 

Ai opțiunea de a seta alarme personalizate pentru a fi notificat atunci când șoferii tăi depășesc limita de viteză stabilită de tine, limita de viteză legală sau timpul de staționare permis. Poți chiar să fii înștiințat atunci când vehiculul iese din perimetru, când nu mai funcționează GPS-ul sau atunci când scade nivelul de combustibil.

În plus, îți vei gestiona mult mai eficient cheltuielile dacă ești notificat atunci când vehiculele tale au nevoie de o reînnoire a documentelor, precum rovinieta.  

7. Rapoarte automate

Nexus GPS Tracking înregistrează, stochează și prelucrează datele din teren în timp real. Acestea sunt apoi centralizate într-o bază de date sigură, prin intermediul căreia tu poți oricând avea acces la rapoarte de activitate diverse. 

Rapoarte activitate vehicul sau șofer, raport de staționări pe drum sau la punctele de interes, raport de abatere de la rută sau de activitate zilnică – sunt doar câteva din rapoartele pe care le vei avea mereu la îndemână. 

Cum va arăta un astfel de raport:

Sistemul de monitorizare Nexus GPS Tracking are funcții personalizabile, care se pot adapta nevoilor unor flote de diverse mărimi și din diverse domenii. Află mai multe despre cum se poate integra și în afacerea ta de la consultanții noștri.