Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

6 mituri despre sistemele de monitorizare prin GPS

De-a lungul timpului, s-au format și s-au răspândit diverse așa-zise mituri în legătură cu sistemele de monitorizare prin GPS. Însă, adesea, este trecut cu vederea faptul că fiecare afacere este diferită, la fel cum fiecare soluție de monitorizare prin GPS este diferită.

Motiv pentru care, atunci când decizi să cumperi o soluție de GPS tracking pentru compania ta, singurul lucru de care trebuie să ții cont sunt nevoile specifice ale flotei tale, ci nu ceea ce au avut alții de spus despre acest subiect. 

Cele mai întâlnite 6 mituri despre sistemele de monitorizare prin GPS

1. Nu ai nevoie de un sistem de monitorizare prin GPS, pentru că ai încredere în echipa ta.

Dacă faci parte din categoria celor care nu sunt încă siguri că vor să implementeze un sistem de monitorizare prin GPS, probabil că te întrebi de ce ai urmări fiecare mișcare a angajaților tăi, atât timp cât ai oricum încredere în ei? În realitate, un sistem de monitorizare prin GPS nu se referă, nici pe departe, doar la această funcție de localizare.

O soluție de monitorizare prin GPS este utilă și pentru reducerea consumului de combustibil, nu doar pentru simpla urmărire a locației, deși și aceasta contribuie semnificativ la eliminarea cheltuielilor inutile.

Există pretutindeni administratori de flote auto care au avut surpriza să constate că, după implementarea sistemului de monitorizare, costurile au fost reduse cu peste 40%. 

De ce? Pentru că au reușit să identifice problema ascunsă care ducea la creșterea costurilor în cadrul companiei, și anume, din nefericire un caz des întâlnit –, sustragerea de carburant.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

2. Șoferii tăi vor pleca dacă utilizezi o astfel de soluție.

Este important să le prezinți șoferilor și beneficiile soluției, care vor acționa în favoarea lor și le vor ușura semnificativ activitatea.

Poate că, într-adevăr, șoferii vor fi reticenți la început. Însă odată ce au șansa de a experimenta zilele de lucru cu ajutorul unei astfel de soluții, vor realiza cât de benefică a fost schimbarea.

Pe lângă obținerea informațiilor în timp real în ceea ce privește punctele de vizitat, traseele și stilul de condus permis, aceștia vor avea asistență pe toată durata zilei, vor fi mai eficienți și vor conduce mai în siguranță.

Mai mult decât atât, din discuțiile cu șoferii, am aflat că sistemul de monitorizare prin GPS le-a ușurat munca și pentru că i-a scăpat de stresul rapoartelor realizate manual, acestea fiind acum generate automat, prin intermediul aplicației.

3. O soluție GPS este greu de instalat, dar și de înțeles.

Majoritatea sistemelor de monitorizare sunt, de obicei, formate din două componente: un echipament instalat pe fiecare vehicul și un software cu o platformă online, unde poți vedea toate informațiile transmise de acesta.

Etapa instalării nu ar trebui să reprezinte un stres pentru compania ta, deoarece este de datoria noastră să ne ocupăm de acest pas, cât și de calibrarea și evaluarea echipamentelor.

Iar în ceea ce privește înțelegerea sistemului, de cele mai multe ori, o singură întâlnire cu un specialist în aplicație este suficientă pentru ca angajații tăi să înțeleagă cum funcționează aceasta și cum o pot utiliza corect și eficient.

4. Un sistem de monitorizare prin GPS este foarte costisitor.

Uneori, un sistem de monitorizare prin GPS poate fi costisitor, dar știai că economiile aduse, în primele luni de la implementarea lui, îți permit extinderea flotei?

Te întrebi cum este posibil?

Odată ce vei implementa un astfel de sistem, vei reduce, cu peste 20%, costurile legate de consumul de carburant, vei avea control asupra stilului de condus al șoferilor tăi – factor care, de obicei, duce la creșterea costurilor – și, nu în ultimul rând, vei ști când unul dintre vehiculele tale se abate de la traseu.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

5. Folosesc alte metode pentru a-mi organiza flota auto.

Cu siguranță, poți comunica cu echipa de pe teren și prin alte metode, precum telefoanele mobile. 

Însă, gândește-te… Câte informații utile poți obține, cu adevărat, doar prin intermediul telefonului?

Astfel de mijloace nu sunt suficiente pentru o evidență clară și de încredere a activităților desfășurate. Un sistem de monitorizare GPS îți oferă, pe lângă eficientizarea comunicării, informații în timp real despre:

  • timpul petrecut pe traseu;
  • durata pauzelor;
  • traficul de pe ruta planificată;
  • starea vehiculelor;
  • comportamentul șoferului la volan;
  • consumul de carburant.

6. Flota ta este prea mică pentru a necesita o soluție de monitorizare.

Indiferent de dimensiunea flotei pe care o administrezi, cu siguranță ai nevoie să știi unde sunt șoferii tăi, unde au fost, unde vor fi și cât de responsabil conduc.

Dacă implementezi un sistem de monitorizare prin GPS, acesta poate fi adaptat categoriei și numărului de vehicule pe care le ai. Astfel, poți să optimizezi consumul de carburant și să eviți situațiile neplăcute, de furt sau de risipă a acestuia.

Un sistem de GPS Tracking te ajută să răspunzi nelămuririlor și solicitărilor clienților mai repede, pentru că vei ști unde se află fiecare membru al echipei tale. Vei localiza fiecare mașină, iar în cazul situațiilor care necesită suport tehnic, vei ști imediat unde trebuie să ajungă tehnicienii.

Sperăm că această postare este pe placul tău.

Abonează-te la Newsletter dacă vrei să fii la curent cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Concluzie

Acestea sunt câteva dintre cele mai răspândite mituri cu care ne-am confruntat până în prezent, însă știm cu toții că nu orice informație auzită în stânga sau în dreapta se dovedește a fi adevărată.

Află mai multe informații reale despre un sistem de monitorizare prin GPS al flotei auto, direct la specialiștii în domeniu.

Discută cu un specialist Nexus GPS Tracking aici.