Fii la curent cu cele mai eficiente metode de reducere a costurilor cu flota auto.

Abonează-te la newsletter!

10 avantaje garantate ale unui sistem de monitorizare prin GPS

Tehnologia prin GPS a ajutat de-a lungul timpului industria de transport, indiferent de tipul afacerilor implicate. Planurile de business dezvoltate cu ajutorul investițiilor în această tehnologie se referă, în general, la reducerea costurilor, administrarea mai eficientă a flotelor și creșterea satisfacției clienților.

Dacă te confrunți cu diverse probleme legate de flota pe care o administrezi, precum costuri ridicate pentru combustibil, angajați recalcitranți, cu un comportament neadecvat la volan, sau clienți nemulțumiți – un sistem de monitorizare prin GPS este soluția simplă de care ai nevoie.

Monitorizarea prin GPS îți va aduce îmbunătățiri într-o mulțime de privințe… 

Vei afla, în continuare, care sunt zece avantaje importante ale unui sistem de monitorizare a flotei.

1. Crești productivitatea angajaților

Costurile orelor suplimentare pot fi scăzute sau chiar eliminate cu un sistem de monitorizare prin GPS de încredere. Sumele pe care le poți economisi sunt cu adevărat semnificative. Asta se întâmplă pentru că vei putea supraveghea mai îndeaproape când și cum lucrează angajații tăi. Se contorizează fiecare activitate din cadrul orelor lucrătoare.

Costurile de întreținere și cele pentru combustibil vor fi și ele reduse datorită faptului că responsabilii pentru crearea traseelor vor avea informații mult mai exacte, ținând cont de orice eveniment din trafic.

2. Îmbunătățești procesele de business

Este eliminată nevoia pentru o bază de date fizică, iar sistemul de GPS va deveni metoda preferată de administrare. Una dintre principalele provocări ale companiilor care dețin o flotă auto este monitorizarea problemelor care apar la vehicule. Știm cu toții ce implică apariția unor probleme neprevăzute: ore pierdute pe hârțogăraie și resurse prețioase risipite pentru rezolvarea lor.

Un sistem de monitorizare prin GPS îți va permite accesul în timp real la modul în care flota operează pe teren, ajutându-te astfel să economisești timp și bani.

3. Susții crearea unei flote de vehicule care protejează mediul

Un sistem GPS te poate ajuta în acest sens prin reducerea emisiilor de carbon din teren, odată cu crearea unor trasee mai bine gândite.

GPS-ul previne și risipa de combustibil, datorită îmbunătățirii stilului de condus al șoferilor, dar și prin reducerea kilometrilor parcurși în interes personal.

4. Aloci șoferii potriviți pentru fiecare traseu

O altă problemă majoră cu care se confruntă companiile este punctualitatea. Sistemele de GPS ajută și în această privință. Vei putea trimite cel mai apropiat vehicul pe cea mai eficientă rută pentru îndeplinirea unei anumite sarcini.

De asemenea, își vor dovedi utilitatea și în cazul în care unul dintre vehicule are probleme și necesită tractare.

5. Reduci costurile de întreținere

Majoritatea sistemelor sofisticate de management al flotei își anunță utilizatorii în cazul în care unul dintre vehicule necesită reparații sau întreținere, iar acest lucru este crucial când ne bazăm pe o flotă funcțională în totalitate.

6. Creezi rapoarte mai exacte și o arhivă utilă

O flotă bine organizată este produsul unei planificări adecvate. Sistemele de monitorizare prin GPS vă ajută să păstrați o arhivă detaliată a operațiunilor esențiale. Nu va mai fi necesar să faceți follow-up prin telefon sau prin mesaje, toate informațiile vor fi transmise automat prin aplicația de GPS.

Și auditul va deveni o sarcină simplă. Orele lucrate de angajați și kilometrii parcurși vor fi calculate direct în sistem.

7. Reduci asigurările premium

Majoritatea companiilor de asigurări își scad costurile atunci când negociază cu o flotă dotată cu sisteme de monitorizare prin GPS.

Mai mult, un sistem de GPS se poate dovedi util și în cazul unui eveniment nefericit precum un accident. Șoferii nu vor mai putea fi acuzați pe nedrept datorită înregistrărilor cu toate acțiunile de la volan.

8. Asiguri siguranța șoferilor 

Conducerea este o activitate care consumă multă energie și mulți șoferi recurg la metode extrem de periculoase pentru îndeplinirea sarcinilor lor. Își pot pune viața în pericol în timp ce pot deteriora și bunurile companiei, fără a pune la socoteală imaginea nefavorabilă pe care condusul haotic o poate crea companiei.

Așadar, pentru a ne asigura că șoferii nu își pun viața în pericol, managerii trebuie să știe care este comportamentul șoferilor în trafic și să le ofere instruirea de care au nevoie. Sistemele de GPS sunt eficiente și în situații de urgență, când intervențiile rapide pot face diferența între viață și moarte.

9. Îmbunătățești performanța șoferilor

Implementarea unui sistem de GPS în flotă va oferi șoferilor încrederea necesară de care au nevoie pentru a se simți în siguranță la volan. Când șoferii știu exact traseul pe care îl au de parcurs, se vor simți mai competenți în îndeplinirea sarcinilor.

10. Crești satisfacția clienților

O greșeală pe care multe companii o fac este aceea de a atrage clienți noi, în timp ce îi neglijează pe cei vechi. Însă, cu sisteme de monitorizare prin GPS, poți prioritiza ambele obiective. Vei furniza produsele la timp și vei menține o relație de afaceri sănătoasă cu toți clienții, oferindu-le informații permanente legate de timpul de livrare sau orice amânare.

Un sistem de monitorizare prin GPS aduce beneficii sub toate aspectele legate de afacerea ta – de la reducerea costurilor cu angajații și vehiculele nefuncționale, până la îmbunătățirea acurateții traseelor și a timpilor de livrare.